toteutus: Internetix Oy

Metallix Oy:n toiminta

Pumppuhuollossa käsittelemme noin 450 kappaleen pumppuvarastoa, joista osa menee purkamisen jälkeen särötestaukseen ja kuivatukseen, osa suoraan romukoppaan. Kuivatut osat hiekkapuhalletaan, koneistetaan, kasataan pumpuiksi ja lopuksi maalataan mustiksi. Musta on ollut meidän ”tyyppiväri” jo 25 vuotta. Näin ollen tunnistamme mustat pumput omiksemme mahdollisissa takuuasioissa. Pumppukauppa on asiakkaalle edullisin vaihtoperiaatteella – kunnostettu Teille, vanha meille.

Pumppuhuollon jokaisessa työvaiheessa valikoimme liian paljon kuluneet ja syöpyneet osat pois. Asiakkaalle lähtevän pumpun voimme testata testipenkissä. Näin minimoimme virheet, sillä testauksessa näemme imu- ja painetuoton. Valmiit pumput toimitamme perille jopa vuorokaudessa. Pumput toimitetaan ja otetaan vastaan yhteystiedoilla varustettuina sellaisenaan ilman paketointia Matkahuollon kautta.

Huolletuille pumpuille annamme kahden vuoden rakenteellisen takuun. Takuu ei kata hiekan ajoa, kuivakäyntiä, asennusvirhettä, kavitointia eikä imuputken ja pohjaventtiilin tukkeutumisesta aiheutuvaa liikakäyntiä.

Valtuutettu huoltokorjaamo

Yleisimmät huoltamamme pumppumerkit ovat Mako, Isku, Touru ja Ratko. Nämä merkit löytyvät valmiina myös hyllystä. Olemme kyseisten merkkien valtuutettu huoltokorjaamo ja meiltä löytyy myös varaosat, sähkömoottorit, Heko- puolipallopohjaventtiilit ja ilmauspumput (eli imunirat), jotka helpottavat pumpun ilmausta. Toimitamme myös uusia Ratko-avokaivopumppuja. Tuotteitamme on saatavilla myös jälleenmyyjiemme kautta ympäri maan.

Ruostumaton Juke-pumppu

Vuonna 2004 kehitimme valurautaisten pumppujen rinnalle ruostumattoman Juke-pumpun, jonka toimitusaika on 2-3 viikkoa tilauksesta. Teräspumput käsitellään ruostumattomiksi typetyksen avulla.

Vesiastiassa käytetyt osat, vasemman-
puoleiset on typetty ja oikeanpuoleiset ovat pelkän sorvauksen jäljiltä.
Typetettyjä pumppuja ei tarvitse maalata, koska ne eivät ruostu. Myös pultit ja kytkimen osat käsitellään typetyksellä.